Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ...ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΟΡΝΑΣ...

Σε σφοδρή επίθεση προέβη χθες το βράδυ ο Νομάρχης Πιερίας στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου εναντίον όσων κάνουν κριτική για το δρόμο της Μόρνας και μάλιστα όσων γράφουν και μιλούν για τις κατολισθήσεις και συκοφαντούν το "έργο" όπως είπε. Τί θέλει ο κύριος Νομάρχης δηλαδή, να μας φιμώσει και να μην καταγράφουμε τα γεγονότα; Αυτό εννοεί δημοκρατία; Η ενημέρωση των πολιτών είναι συκοφαντία; Ή μήπως συκοφάντες είναι εκείνοι που συκοφαντούν όσους ενημερώνουν τον κόσμο; Εμείς ως απάντηση στην επίθεση του Νομάρχη παραθέτουμε το παρακάτω δημοσίευμα για την πρόσφατη μεγάλη κατολίσθηση του Φεβρουαρίου που είχε λάβει χώρα στο συγκεκριμένο δρόμο, ώστε να φρεσκαριστεί η μνήμη των αναγνωστών μας και να βγάλουν μόνοι τα συμπεράσματά τους :"Κατέβηκε" το βουνό στο... δρόμο! Μεγάλη κατολίσθη ση στα Πιέρια Όρη10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 201Ο
Μεγάλη κατολίσθηση προκλήθηκε σήμερα στο δρόμο Φωτεινών - Φτέρης στα Πιέρια Όρη κοντά στα διυλιστήρια του φράγματος της Μόρνας, όπου στην κυριολεξία "κατέβηκε" το βουνό στο δρόμο! Ευτυχώς κατά την ώρα της φοβερής κατολίσθησης δεν διερχόταν από το σημείο κάποιο αυτοκίνητο, γιατί θα θρηνούσαμε θύματα.
Στον τόπο της κατολίσθησης έσπευσε ο δήμαρχος Πέτρας Μάκης Παπαδημητρίου, ο οποίος δήλωσε : "Όπως βλέπετε η κατολίσθηση είναι καθολική και έχει κλείσει παντελώς ο δρόμος. Υπάρχει ένα μηχάνημα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Πιερίας, αλλά δεν μπορεί να παρέμβει, διότι φοβάται ο χειριστής του, μήπως προκληθεί νέα κατολίσθηση και υπάρξουν θύματα.
Το δάσος αυτό ανήκει στο δασικό συνεταιρισμό Λόφου και εδώ είναι και ο πρόεδρος κ. Ευαγγελόπουλος, στον οποίο προτείνω με ένα έγγραφο να ενημερώσουμε και τον κύριο εισαγγελέα, ώστε να πιέσει τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και τον εργολάβο, προκειμένου να διασφαλιστεί αυτή η περιοχή κατά μήκους 250 μέτρων, διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να θρηνήσουμε αργότερα και ανθρώπινες ζωές.
Είναι έργο της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Πιερίας , η οποία φέρει αποκλειστικά και μόνο την ευθύνη και πρέπει έστω και αυτήν ώρα να παρέμβει άμεσα και να το δούμε το θέμα σοβαρά. Αυτό που πρέπει να υπογραμμίσω είναι ότι αυτή τη στιγμή συντελείται μια μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή και αυτό πρέπει να ληφθεί ιδιαιτέρως υπόψιν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου