Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Συνεχίζεται ο πόλεμος για το νερό με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής


  
                                                                     του Αντώνη Μάντζιου
                                                               δημοτικού συμβούλου Κατερίνης
       Η  έλλειψη νερού το καλοκαίρι στον Τρίλοφο αλλά και σε άλλα χωριά που υδροδοτούνται από τον σύνδεσμο είναι μια παλιά αμαρτία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και ουσιαστικά οφείλεται στον πόλεμο του νερού.  Από ένα διάτρητο δίκτυο γίνεται κλοπή του νερού για το πότισμα των χωραφιών και έτσι στερούνται πόσιμο νερό τα χωριά.

      Είναι ευθύνη του συνδέσμου ο οποίος ελέγχεται πλέον από τον Δήμο Κατερίνης με 4-1 να προστατεύει το δίκτυο από την κλοπή, να εξοφλήσει τις οφειλές προς τη ΔΕΗ και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να πίνουν όλα τα χωριά νερό. Αυτή τη στιγμή η Μόρνα είναι γεμάτη και μπορεί να υδροδοτήσει την  Βόρεια Πιερία αλλά πρώτα με πόσιμο νερό.
    Το περίεργο είναι ότι δεν διαμαρτύρονται επίσημα και δημόσια οι αιρετοί των χωριών που διψούν, ενώ δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του και ο σύνδεσμος.
      Προσωπικά το έχω βάλει αρκετές φορές και επιμένω ότι θα πρέπει να συζητηθεί επί τέλους η  χρήση του νερού της Μόρνας  (πρώτα για ύδρευση) ο παραπέρα εμπλουτισμός του ταμιευτήρα αλλά και η κατασκευή μικρών λιμνοδεξαμενών για κατακράτηση του νερού της υπερχείλισης για αρδευτική χρήση  με παράλληλη εξασφάλιση ροής στο ρέμα της Μόρνας σε όλο το μήκος του.  Η  συνέχιση της κατάντιας να είναι σπασμένο το δίκτυο, να ανέχονται την κλοπή του νερού, να διψάν τα χωριά, αλλά να διψάν και τα χωράφια ενώ έχουμε το νερό της Μόρνας είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής της Κατερίνης.
     Από την άλλη τόσο ο σύνδεσμός όσο οι αιρετοί των χωριών  να αναλάβουν τις ευθύνες τους αλλά και οι κάτοικοι να πάψουν να ανέχονται  αυτές τις πολιτικές αυτό το κατάντημα και να διεκδικήσουν να έχουν νερό να πιουν.  Εν τω μεταξύ για τον Τρίλοφο θα έπρεπε ήδη να μπει σε λειτουργία η τοπική γεώτρηση σαν μια πρόχειρη προσωρινή λύση.
Αντώνης Μάντζιος
Δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης
Επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών
για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης
Αναρτήθηκε από στις 10:02 μμ

3 σχόλια:


  1. ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΕΝΩ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΜΟΡΝΑΣ Κ. ΜΑΝΤΖΙΟ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΩΡΙΟ ( Η ΦΤΕΡΗ )ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150 ΣΠΙΤΙΑ ΠΕΥΤΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΛΕΙΟ ΧΡΩΜΙΟΥ ??? ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ Κ. ΜΑΝΤΖΙΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ Β. ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΙΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΡΩΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ??? ΜΑΛΛΟΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ...ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ...
    Απάντηση

  2. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΛΟΓΑΣ Κ. ΑΝΤΩΝΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΝΗΚΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦ. ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΤΟΕΒ ΜΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΦΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΞ ΑΥΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΛΟΓΩ ΧΡΗΣΗΣ ??? ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΟΣΕΣ ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ??? ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΓΟΝΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ???
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΛΟΓΑΣ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Η Β. ΠΙΕΡΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΙΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΙΤΑΡΟΥ ???
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΛΟΓΑΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΙΜΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ??? ( ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΚΟΙΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΟΥ ΜΟΡΝΑΣ )... ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΩ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΘΑ ΑΡΚΕΣΤΩ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ...ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΝΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΞΗΡΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΩΡΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΙΜΕΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ...ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ ΕΧΕΤΕ ΤΟΣΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ Β.ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΝΩ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ...ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΗΣΥΧΟΥΣ ???

    Απάντηση

  3. ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ Β.ΠΙΕΡΙΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ...
    Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Β. ΠΙΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΟΝΤΟΥ ΟΠΩΣ ΠΗΡΕ ΔΥΟ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΥΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΘ' ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ...ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΔΩΣΕ ΝΕΡΟ ΚΑΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΟΣΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ...
    ΓΙΑΤΙ Κ. ΜΑΝΤΖΙΟ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Β.ΠΙΕΡΙΑΣ ???

  4. ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ-ΝΟΥ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου