Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ΕΡΜΕ ΚΑΥΜΕΝΕ - ΕΛΥΜΠΕ - ΤΙ ΣΟΥΜΕΛΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ

ΕΡΜΕ ΚΑΥΜΕΝΕ - ΕΛΥΜΠΕ - ΤΙ ΣΟΥΜΕΛΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ


Ο Κ. ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟΝ - ΔΙΑΛΟΓΟ - ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ....

  • Link σχολίου Παπαζήσης Δημήτρης Σάββατο, 17 Ιούλιος 2010 22:30 γράφτηκε από Παπαζήσης Δημήτρης

    Ζητάμε απολογισμό και διαφάνεια για τα χρήματα που χορηγήθηκαν από την Ελληνική πολιτεία προς τον φορέα διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.
    Προς ενημέρωση των πολιτών και φίλων – συντρόφων Ολύμπου.

    Κάθε χρόνο η Ελληνική πολιτεία χορηγεί ένα αξιόλογο ποσό προς τους φορείς διαχείρισης των εθνικών δρυμών. Το ποσό αυτό χορηγείτε για την συντήρηση των μονοπατιών, της σήμανσης , και της προβολής του Ολύμπου κτλ. Δεν χορηγούνται για παραπληροφόρηση του κόσμου (σε εφημερίδες και τοπικά κανάλια ) με επιδέξια τεχνάσματα αμαύρωσης του δρόμου και της καλύβας Ολύμπου στην τοποθεσία «Χριστάκη» . Η προσπάθεια που γίνεται για αποκοπή της πρόσβασης των πολιτών στον Όλυμπο από την πλευρά της Θεσσαλίας είναι λυπηρή και στο μόνο που αποσκοπεί είναι τα οικονομικά συμφέροντα. Ο καθένας είναι ελεύθερος να ανέβει στον Όλυμπο από όποια πλευρά επιθυμεί και με όποιο τρόπο κρίνει αυτός ασφαλέστερο και συντομότερο. O Όλυμπος ανήκει σε όλους.

    jimpapazisis@hotmail.comΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
  • Link σχολίου Παπαζήσης Δημήτρης Σάββατο, 17 Ιούλιος 2010 22:27 γράφτηκε από Παπαζήσης Δημήτρης

    Καλύβα Ολύμπου στη θέση "Χριστάκη"
    Προς ενημέρωση των πολιτών και φίλων – συντρόφων Ολύμπου.

    Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το κτίσμα που αναφέρονται οι κ. “Φίλοι του Περιβάλλοντος Πιερίας” δεν είναι καταφύγιο αλλά μια καλύβα, που συντηρήθηκε από φίλους και συντρόφους του Ολύμπου που εκεί βιώσανε τα παιδικά τους χρόνια μαζί με τα κοπάδια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και προφανώς δεν επιτελεί κανένα κερδοσκοπικό χαρακτήρα μιας και είναι ανοιχτή και διαθέσιμη στον κάθε άνθρωπο του κόσμου που θέλει να μείνει σε αυτή. Δημιουργήθηκε πριν 30 και πλέον χρόνια από βοσκούς που μετακομίζανε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με τα κοπάδια τους στον Όλυμπο και ήθελαν να τυροκομήσουν το γάλα των κοπαδιών τους καθώς αποτελούσε το σπίτι τους. Τότε δημιουργήθηκε και ο δρόμος προς εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων που μέχρι τότε όλες τις μεταφορές (γάλα,τυρί,νερό για τα κοπάδια) τις έκαναν με τα μουλάρια και τα άλογα .Αποτελούσε καθημερινή ταλαιπωρία μίας και η μεταφορά των προϊόντων ήθελε μισή μέρα μέχρι το κοντινότερο χωρίο και η μεταφορά νερού από το κοντινότερο σημείο ήταν 4 ώρες.
    Δεν μειώνει την αξία του Ολύμπου η καλύβα και ο δρόμος, αλλά αποτελούν επιπλέον βοηθήματα στους ανθρώπους από τις μικρότερες ηλικίες εως τους μεγαλύτερους που θέλουν να τον επισκεφτούν. Ας μην ξεχνάμε ότι τα αγαθά που μας χάρισε η φύση πρέπει να τα απολαμβάνουν όλοι . Εδώ και καιρό οι κ. “Φίλοι του Περιβάλλοντος Πιερίας” έχουν ξεκινήσει μία προσπάθεια να παραπληροφορήσουν τον κόσμο για τον δρόμο και την καλύβα με δημοσιεύσεις σε εφημερίδες και blog στο internet. Δεν πειράζει όμως ο κόσμος είναι αυτός που θα τους κρίνει.

    jimpapazisis@hotmail.comΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητε Παπαζηση κατ'αρχας μπραβο σου που δημοσιευεις το ονομα σου.Αυτο φανερωνει ανθρωπο με θαρος και παληκαρια. Ως προς το πρωτο αρθρο του σχολιου σου συμφωνω και ειμαι μαζι σου.Μαλλον εδω χρειαζετε αυστηρος ελεγχος.Αρμοδιος για να απαντησει εδω και να λογοδοτησει, ειναι ο προεδρος του φορεα διαχειρισης του Εθνικου Δρυμου Ολυμπου ....
Οσο για το υπολοιπο αρθρο σου νομιζω οτι δεν εχεις δικαιο..... Η περιοχη εκει ονομαζοταν Μεγαλη Λακκα .Πριν πολλα χρονια πηγαιναμε εκει απο την μερια της Μπαρας με ποληωρη πορεια. Μολις απο την Δυτικη πλευρα της Μεγαλης Λακκας αντικριζαμε αυτο το πανοραμα κατω απο τις ψηλωτερες κορυφες του Ολυμπου....χορταιναν τα ματια μας,αλλα και τα αυτια μας....Τα αυτια μας επιαναν ενα παραξενο σφυριγμα, που δεν ηταν τιποτα αλλο απο το σημα κινδυνου που εδειναν τα αγριοκατσικα οταν ατιλαμβανονταν κινδυνο. Μετα τα ματια μας απολαμβαναν αυτο το υπεροχο θεαμα αυτων των υπεροχων ζωων που πηδουσαν με τεραστια αλματα απο βραχο σε βραχο....Τωρα εξαφανιστηκαν απο τον θορυβο που κανουν οι εξατμισεις των 4χ4....
Οσο για την Κτηνοτροφια αγαπητε Δημητρη ποτε δεν ασκηθηκε τοσο ψηλα,γιατι λογω αποτομων μεταβολων του καιρου 2550 μ.υψομετρο τα πραγματα ηταν επικινδυνα. Μονο λιγοστες ημερες στα τελη Ιουλιου και αρχες Αυγουστου πηγαιναν τα ζωα και πηγαιναν μονο τα στηρα. Για να μην τα αρμεγουν....Απο αυτην την περιοχη αγαπητε μου πιο πολοι Κλευτες και Αρματολοι περασαν( Γιαγκουλας.Φ.- Κατσαρας κ.τ.λ.) Παρα τσομπανιδες...Αποδειξη αυτων που λεω πηγαινε να δεις εαν υπαρχουν ζωα τωρα εκει πανω...Δεν υπαρχει ουτε ενα... Μονο ( 4χ4 ) και ( Γουρουνες ) υπαρχουν που γρυλιζουν απεσια....
Εσυ τι προτιμας....Τον ολυμπο τον γνησιο η΄ τον Ολυμπο των ( Μπιζνες ) ????
ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΙΣ... Υπαρχουν και αλλα...Ομως αυτα προς το παρον ....

Γεια ΣΟΥ Δημητρη... Φιλικα Θοδωρος Καρακουσης...
Υ.Γ. Εαν γινει η περιοχη Τουριστικη,ξερεις τι θα παθουν οι Κτηνοτροφοι της περιοχης - Τα αγριοκατσικα - Ο Σταυραετος κ.τ.λ. ????
ΑΣΤΑ ΡΕ ΠΑΠΑΖΗΣΗ !!!!

DSC06027.JPGDSC06027.JPG
59 K Προβολή Λήψη αρχείου
DSC06022.JPGDSC06022.JPG
61 K Προβολή Λήψη αρχείου
DSC05125.JPGDSC05125.JPG
60 K Προβολή Λήψη αρχείου
vrontu68.jpgvrontu68.jpg
9 K Προβολή Λήψη αρχείου
DSC03883.JPG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου